SKULPTUR

«sensualitet»

skulptur_kvinnefigur_2.html
skulptur_sensualitet_2.html
 

co/ Norsk Billedhoggerforening,

Hekkveien 5

0571 Oslo, Norway

+47 92 69 36 35

Skulptur & Kunst

www.skulpturkunst.blogspot.com         

Skulpturen «sensualitet» handler om skjønnhet og erotikk. Erotikk uttrykkes gjennom vakre former og sensuell bevegelse, men det er også spenningen i den pirrende nyskjerrigheten som vekkes når en kropp er tilslørt og antydet på samme tid. Hvis kroppen er helt naken, svekkes dette erotiske elementet.


Dette er en figur hvor kunstneren har brukt sin formsans og evne til å fremstille stofflighet i det han kaller; "en lek med det som ikke er avdekket". Til tross for den overbevisende antydningen av en kvinnekropp, er det bare kvinnens tær som er synlige i figuren. Skulpturmestere i antikken arbeidet ofte med denne formen for drapering når de laget skulpturer av kvinner, som sjeldent ble avbildet nakne.


Hvor mye av sin kropp kvinner har hatt lov til å vise offentlig, har vært diskutert til alle tider i vestlig kultur. De siste årene har diskusjonen også toppet seg i form av debatten om ytringsfrihet og kvinneundertrykkelse. Denne skulpturen kan gjerne speile dette temaet ved å frestille en kvinne som i sin positur, tydelig uttrykker nytelsen av sin egen kropp. Men tilsløringen kan også oppfattes som et symbol på hennes private sfære hvor hun ikke er sårbar for omgivelsene.